Odată ce va trece carantina COVID-19, ne-am putea pune o singură întrebare …
„Ce lucru productiv am învățat?”
Dacă încă nu ai făcut nimic, nu trebuie să îți faci griji. Poți începe doar să înveți limbi străine, nu limbaje umane, ci limbaje computerizate – Java, C ++, Python etc. Dacă ești un entuziast tehnologic, atunci aceste limbi nu sunt ceva nou pentru tine. Aceste limbaje sunt bazele codării, iar a scrie cod este cea mai puternică și esențială abilitate de învățat în aceste zile.
Codarea nu este despre ceea ce înveți în câteva zile sau săptămâni. Ea înseamnă să gândești într-un anumit mod. Programarea nu necesită abilități, cum ar fi dacă ești la tastare, dacă ești talentat sau nu. Nu contează. Pe măsură ce crești în acest domeniu, aceste abilități vin automat.
Scrierea de cod necesită învățarea limbajelor de programare, abilități de rezolvare a problemelor, practică continuă și multe alte lucruri. Nu se limitează aici. În schimb, ne împuternicește cu multe calități precum răbdarea, perspectiva de ansamblu etc. Acestea sunt calități care ne ajută și în viața de zi cu zi. Haideti să vedem ce calități ne formează codarea:
Atunci când codăm întâlnim multe obstacole. Unul dintre obstacolele majore este eroarea în cod. Dar, după ce am practicat scrierea a destul de multe linii de cod și am învățat să găsim erorile, dezvoltăm o calitate a răbdării care ne ajută să ne calmăm mintea și să fim sensibili în gândire, deoarece acesta este un factor critic în găsirea greșelii.
Când înveți un nou limbaj de programare, este nevoie de timp pentru a-l învăța. Răbdarea joacă un rol important aici, pentru că nimic nu este finalizat într-o zi, cu excepția cazului în care este o sarcină simplă. Această calitate ne ajută atât în timpul codării, cât și în scenarii din viața reală, deoarece vor fi multe situații în care trebuie să fim răbdători. Fiind răbdători, putem rezolva multe provocări mari din viața noastră. Nu este ușor de dezvoltat, dar odată ce am facut-o, putem realiza orice necesită răbdare.
Codarea sau rezolvarea întrebărilor te ajută să înțelegi lumea dintr-o perspectivă diferită. În timp ce rezolvi întrebări legate de programare, multe probleme necesită o perspectivă diferită. Cu practica, câștigi experiență și, cu experiența, câștigi perspectivă; este atât de simplu.
Când cauți rezolvarea unei probleme și apoi vezi solutia unui alt programator înveți că fiecare are propriul său mod de abordare. Astfel, devii familiarizat cu un punct de vedere diferit, iar aceasta ajută la deschiderea multor conexiuni în creier.
Codarea te ajută să îți consolidezi capacitatea de gândire, deoarece multe întrebări dificile au nevoie de logica pentru a le da de cap. Înainte de a rezolva o problemă, trebuie să identifici logica utilizată, iar codarea te ajută să îți pui creierul la contribuție pentru a găsi soluția. Dar întrebarea este …
Cum putem dezvolta capacitatea logică în codificare?
Nu este nevoie să dezvolți logică; ea se va dezvolta în mintea ta atunci când rezolvi o mulțime de întrebări. Primul lucru de care ai nevoie este să înțelegi problema și apoi să îți folosești mintea codând creativ pentru găsi soluția.
Deci, ce mai aștepți? Stabilește-ți un obiectiv pentru a învăța să codezi și începe cu învățarea limbajului de programare! Fie că ești o persoană tehnică sau o persoană non-tehnică, odată ce îți începi călătoria, vei ajunge negreșit să îndrăgești programarea.
Noi te așteptăm la cursurile noastre de IT unde vei învăța să iubești codarea și limbajele de programare. Hai la Coding Hub!
Pentru mai multe detalii click aici