Mult prea mulți tineri din România ajung să facă studii superioare în domenii în care nu vor activa niciodată!

03 Feb 2022
Mult prea mulți tineri din România ajung să facă studii superioare în domenii în care nu vor activa niciodată!

Este o dramă colectivă a unor generații întregi de tineri care trebuie să înceteze!

Acest lucru s-ar putea traduce astfel: 

 • 3 ani din viață pierduți. 
 • Bani cheltuiți în van.  
 • Acumularea de frustrare și dezamăgire în viețile tinerilor.
 • Părinți supărați.
 • Job-uri entry-level în domenii total diferite de studiile tinerilor.
 • Salarii mici. 
 • Reconversie profesională târzie, greoaie, în general în paralel cu un job full-time. 
 • Emigrarea tinerilor în masă.  
 • Pierderea unui potențial uriaș, atât pentru tineri, cât și pentru țară.   

Acest fenomen trebuie să înceteze!  

Cum?

Abordând într-un mod cât mai serios și devreme problema, carierei cu adolescenții noștri. 

Coding Hub lansează un proiect de orientare profesională dedicat adolescenților, prin care ne propunem să demistificăm industria IT-ului. 

Un proiect prin care adolescenții vor avea ocazia să înțeleagă:

 • Ce este IT-ului și de ce este atât de popular în România.  
 • Cum ar arăta o zi din viața lui lucrând pentru o firmă din IT.  
 • Avantajele și dezavantajele IT-ului. 
 • Salarii: așteptări realiste, dar cu potențial uriaș de creștere. 
 • IT nu înseamnă doar programare: descoperirea tuturor job-urilor din domeniu: inginer software și hardware, agile project manager, scrum master, UX designer, UX copywriter, data analist, business developer, etc.
 • Care dintre sectoarele IT-ului i se potrivește cel mai bine?  

Adolescenții vor avea așadar posibilitatea să înțeleagă de foarte devreme dacă ar trebui sau nu să se îndrepte spre o facultate cu profil informatic.

Mai concret. Ce le propunem? Un set de 6 cursuri predate de profesori universitari și specialiști din domeniu, pe cele mai în vogă subiecte de IT din 2022:   

Software Project Management 

Obiectivul cursului: Înțelegerea metodologiei de lucru AGILE(cea mai utilizată metodolgie de lucru în companiile de IT). Exemple și simulări de proiecte pentru a înțelege cum se aplică metodologia.   Ce vor învăța? Cum alegem o idee de proiect, cum identificăm viitorii utilizatori, cum realizăm prototipul aplicației, lucru în echipă, atribuire de roluri.

Java Development & Web Applications

Obiectivul cursului: Înțelegerea conceptelor de bază ale limbajului Java și construirea unei aplicații web de la 0, utilizând metodologia AGILE.  Ce vor învăța? Programarea Orientată pe obiecte în limbajul Java, Java Springboot (cel mai popular framework de Java). Cum se lucrează la un proiect în echipă într-o companie, cum să construim o aplicație web de la 0.

Introducere în Cyber Security

Obiectivul cursului: Cursanții vor învăța să gândească creativ și să găsească modalități de a rezolva probleme de securitate. Ei vor intra în mintea hackerilor și vor încerca să creeze sisteme de securitate pentru a preveni daunele atacurilor cibernetice.   Ce vor învăța? Linux, Wi-fi Hacking, LAN Hacking, spargerea parolelor, Encryption, Vulnerabilitățile Serverelor și moduri de a te proteja de atacurile cibernetice.  

Introducere în UX Design

Obiectivul cursului: Dezvoltarea gândirii critice prin exemple practice în a evalua un produs sau serviciu din punct de vedere al design-ului și cum acest lucru poate duce la inovație.   Ce vor învăța? Conceptele fundamentale ale UX Design: research, wireframes, prototypes, Adobe XD, Factorii care definesc un UX design bun, Cum influențează design-ul succesul unui produs. Dar și câteva tips & tricks de Career Path- precum care sunt diferitele specializări în cadrul experience design.  

Introducere în Digital Marketing

Obiectivul cursului: Cum se realizează strategia de branding și cum îți promovezi brandul prin intermediul rețelelor de socializare(Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok, Youtube).   Ce vor învăța? Branding, Identitate de Brand, Copywriting, Digital Marketing.  

Design 3D

Obiectivul cursului: Pregătirea unui model 3D și atribuirea de materiale și în final pregătirea design-ului pentru printarea 3D.  Ce vor învăța? Modelare 3D în cel mai popular program de modelare 3D RHINOCEROS(RHINO). 

Database Development 

Obiectivul cursului: Dezvoltarea unei baze de date într-o platformă prietenoasă pentru adolescenți.  Ce vor învăța? Dezvoltarea de baze de date simple sau complexe prin intermediul cărora adolescenții își pot organiza task-urile de zi cu zi. Planificarea unui calendar de Activități, Management-ul Finanțelor sau organizarea temelor și proiectelor sunt câteva exemple de date care pot fi stocate într-o bază de date. 

Cu ce e diferit un astfel de curs de tot ce există pe piața din România? 
 • Tratăm cu seriozitate fiecare adolescent, conștienți de potențialul lui și de importanța deciziei sale la final de curs.  
 • Profesorii sunt profesioniști din domeniul lor, care nu vor preda doar teorie, ci lucruri practice.  
 • Cursanții realizează lucruri practice pe care și le pot trece în portofoliu, care ulterior să conteze în procesul de angajare.  
 • Se formează grupuri cu interese similare, în care copiii pot învăța unii de la alții și pot participa chiar la competiții internaționale.

Copilul tău poate evita greșelile generațiilor din ultimii 30 de ani.

Dacă încă nu știe spre ce domeniu să se îndrepte, înscrie-l la unul dintre aceste cursuri. Îți garantăm că lucrurile se vor limpezi și în final va ști cel puțin dacă IT-ul sau vreuna dintre sub-ramurile acestuia este sau nu pentru el.   

Informații pe scurt: 

 • Cui se adresează cursurile? 

Adolescenților de 14-18 ani.  

 • Unde vor avea loc cursurile? 

 La sediul Coding Hub din Strada Banul Antonache 40-44.  

 • Care este prețul unui curs? 

400 lei pe luna ( 4 ședințe). 

 • Ziua și data. 

Se vor comunica în momentul în care se definitivează grupele.  

Pentru a vă înscrie, vă rugăm să completați formularul de mai jos și un reprezentat Coding Hub vă va contacta în cel mai scurt timp: