Cum poți sprijini 100 de copii cu dizabilități să aibă acces la cursuri de IT și Robotică

23 May 2022
Cum poți sprijini 100 de copii cu dizabilități să aibă acces la cursuri de IT și Robotică

Coding Hub se alătură asociației Conil în cadrul proiectului Swimathon

Facem valuri de bine dincolo de bule!

Obiectivul proiectului “Transformăm orice dizabilitate în abilitate” este de a oferi servicii de recuperare prin sport, arte și digitalizare a cel puțin 100 de copii diagnosticați cu autism și alte afecțiuni neuro-psihomotrii. 

Noi, cei de la Coding Hub, ne alăturăm proiectului CONIL, dorind să strângem cât mai multe fonduri pentru a putea asigura cursuri gratuite de IT și robotică unui număr cât mai mare dintre cei 100 de copiii. 

Am început să lucrăm de anul trecut în centrele de zi CONIL pentru recuperarea copiilor cu dizabilități. Ne-a impresionat încă de la prima oră perspicacitatea lor, dorința de cunoaștere și bucuria cu care lucrau la fiecare lecție. 

Deși e foarte solicitant, Andra, trainera noastră care în fiecare săptămână face cursurile cu ei spune că ”lucrul cu copiii poate părea o provocare, mai ales când acești copii sunt cu nevoi sociale. ​Dar această provocare s-a transformat rapid în dedicare și bucurie atunci când am întâlnit copii pasionați, răbdători, curioși și dornici să încerce, chiar dacă de multe ori pare greu sau imposibil. ​

Andra

Împreună învățam să avem răbdare, să lucrăm în echipă, să ne ajutam unii pe alții, construind împreună roboței și fixând noțiuni de cultură generală și inginerie.”​

Cu suficientă atenție și educație, un copil cu nevoie speciale își poate depăși condiția. Poate învăța cum să fie independent, cum să se adapteze în societate și cum să înceapă o carieră, de ce nu, în Inginerie sau IT. Iar noi, cu sprijinul vostru, vrem să îi ajutăm să se integreze într-o lume din ce in ce mai digitalizată. Deși diferiți, copiii cu nevoie speciale pot și trebuie să fie încurajați să facă tot ce face un copil obișnuit. 

Vrei să fii și tu alături de unul dintre acești 100 de copii speciali? Intră pe link și donează:

https://swimathonbucuresti.ro/echipa/codinghub#

Orice sumă contează pentru a ne îndeplini obiectivul! 

Mulțumim!

Echipa Coding Hub