Taberele Urbane Coding Hub

eveniment expirat!

31 Iulie 2023 - 21 Aug 2023

400 RON

Banu Antonache 40-44

Despre eveniment

Vara aceasta învățăm și ne distrăm în Taberele Urbane Coding Hub. Am pregătit pentru voi 3 super tabere, în care vom învăța elementele de bază ale programării, dar și cum ne ajută tehnologia în viața de zi cu zi.

1. 31 Iulie – 4 August 2023: Tabără de Robotică pentru copii de 6 – 8 ani!

Pentru cei mai mici dintre pitici, tematica acestei tabere vor fi animăluțele. Fiind la vârsta în care încă sunt fascinați de toate viețuitoarele, propunem ca în fiecare zi să învățăm să construim și programăm câte un animăluț diferit: maimuță, șarpe, rechin sau scorpion. În funcție de construcție, vom alterna două tipuri de lego: Spike Essential și We Do. Astfel, copiii vor experimenta diferite stiluri de construcție, dar și logica din spatele acestora.

*Fiecare copil va avea propriul set lego și tabletă!

2. 7– 11 August: Tabăra de Robotică și IT pentru copii de 9 -12 ani!

Cea de-a doua tabără din această vară va fi cu totul și cu totul specială. În prima parte vom învăța elementele de bază ale programării, care sunt legate de partea de soft a IT-ului. După ce copiii vor învăța aceste noțiuni teoretice, vom trece în a doua parte a taberei la partea practică, cea de hardware.

Cu ajutorul Lego Spike (cel mai avansat sistem educațional create de Lego), copiii vor avea de programat două construcții cu un nivel ridicat de complexitate. Prima dintre ele va fi un seif, iar pentru cea de-a doua construcție vom realiza un mecanism de sortare a coletelor, similar cu cel de la poștă.

Încercăm așadar să introducem aceste noțiuni teoretice în viața de zi cu zi, pentru ca fiecare copil să înțeleagă cum poate programarea și robotica să ne ajută și să ne ușureze viața.

*Deoarece construcțiile sunt la un nivel destul de avansat, copiii vor lucra în echipe de câte 2. Din ce am observat până acum, copiii sunt foarte încântați că nu sunt în competiție cu ceilalți colegi și că au posibilitatea să își facă noi prieteni.

3. 15 – 21 August: Tabăra de IT pentru copii de 8 – 10 ani!

Pentru că e vacanță, copiii vor simți în primul rând în această tabără urbană că se joacă. Vom încerca să menținem o atmosferă cât mai plăcută și relaxantă, dar nu vom uita care este scopul nostru principal: de a învăța programare prin joacă. Pentru aceasta ne vom folosi de cel mai popular joc printre copii, Minecraft. Cu ajutorul programului MakeCode copiii vor avea o modalitate distractivă și interactivă de a învăța elementele de bază ale programării în Python.

Iată câteva dintre elementele pe care le vom învăța pe parcursul săptămânii: sintaxa, tipuri de date, variabile, instrucțiuni condiționate, bucle ”for” și condiționale, liste, funcții. Doar citind aceste noțiuni ne dăm seama că au legătură cu modul de structurare a informațiilor, cu logica și deducția, abilități pe care orice copil ar trebui să și le însușească.

Există doar 10 locuri pentru fiecare tabără, iar prioritate au copiii care frecventează deja cursurile noastre. Așadar, dacă vrei să îi asiguri locul în tabără, te încurajăm să îți înscrii copilul cât de repede, completând formularul de mai jos!

Traineri

Victor

Victor

Trainer Robotică

Andreea

Andreea

Trainer IT & Robotică

Andra

Andra

Trainer IT & Robotică

Detalii

Preț

400 RON


Vârste

6 - 12 ani


Oră

16:30- 18:30


Durată

2h/ zi